MediaMarkt - sklep internetowy - RTV, AGD, komputery

Porównywarka (0)
PLN 439

Ekspres ciśnieniowy KOENIC KEM 2320

nr kat.: 1419105 KOENIC
Kup w zestawie

Kup w zestawie

Ekspres ciśnieniowy KOENIC KEM 2320
Komfort – 3 lata ochrony przed: Awarią
Kup zestaw
Ekspres ciśnieniowy KOENIC KEM 2320
Komfort i Ochrona - 3 lata ochrony przed: Awarią, NW, Kradzieżą, Przepięciem
Kup zestaw
Usługi

Zabezpiecz swój sprzęt dodatkową ochroną 

Dostępność

Ekspres kolbowy ręczy o mocy 1450 W, ciśnienie 20 bar, wyjmowany zbiornik na wodę o pojemności 1.2 l, elektroniczny wyświetlacz LED, ręczna dysza do spieniania mleka lub gorącej wody, funkcja przypominania o konieczności odkamieniania, 2 rodzaje sit, obudowa wykonana ze stali nierdzewnej.



Ekspresy ciśnieniowe do zaparzenia kawy wykorzystują wysokie ciśnienie. Zagotowana woda dozowana jest przy wykorzystaniu specjalnej pompy do pojemnika z kawą, a na koniec do filiżanki/szklanki. Ekspresy ciśnieniowe dzielą się na:

- automatycznie (proces odmierzenia porcji kawy i zmielenia jej przeprowadza ekspres)

- ręczne zwane też kolbowymi, manualnymi, dźwigniowymi lub półautomatycznymi. W ekspresach tych stosuje się kawę mieloną, a proces przygotowania kawy do parzenia spada na użytkownika. Po każdym zaparzeniu kawy należy usunąć fusy.



Ekspresy ręczne posiadają kolbę (zwaną też portafiltrem), w której znajduje się sitko. Wsypuje się do niego kawę w określonej ilości, którą trzeba dokładnie sprasować  tamperem po to, aby woda zbyt szybko nie przelała się pomiędzy cząsteczkami kawy, a proces zaparzania nie nastąpił za szybko.






Rodzaj kawy

W zależności od ekspresu możesz korzystać z kawy ziarnistej, mielonej lub w saszetkach.









Kawa w saszetkach to podzielona na małe porcje kawa mielona zamknięta w okrągłych torebkach. Przeznaczona jest do niektórych ekspresów oznaczonych E.S.E.


Kawa ziarnista przeznaczona jest do zastosowania w ekspresach automatycznych, ale z powodzeniem może być stosowana w ekspresach przelewowych czy ręcznych jednakże należy zaopatrzyć się w młynek do kawy. Napar z kawy ziarnistej jest bardziej aromatyczny dzięki temu, że kawa jest mielona bezpośrednio przed jej parzeniem. Szczególnie polecana jest do przyrządzenia espresso.


Kawa mielona szczególnie polecana jest do ekspresów ręcznych i przelewowych oraz może być alternatywą dla ziaren w ekspresie automatycznym.







Kawa z jakiej korzysta ekspres KOENIC KEM 2320 to kawa Mielona



Moc

Maksymalna moc ekspresu wynosi 1450 W.

Duża moc ekspresu, gwarantuje, że będzie on szybciej nagrzewał wodę, dzięki temu urządzenie szybciej zrobi kawę. Być może przy jednej filiżance nie będzie to tak bardzo widoczne, ale gdy pilnie potrzebujesz zrobić kilka filiżanek ma to już duże znaczenie.



Ciśnienie to siła z jaką podgrzana woda będzie przepływała przez zmielone ziarna i zabierała z nich smak i aromat. Do zrobienia espresso potrzeba 9 barów ciśnienia. 

W ekspresie KOENIC KEM 2320 ciśnienie wynosi 20 bar.


Dysza pary do spienienia mleka

Marzy Ci się Cappuccino z aksamitną pianką? Nie ma sprawy! Ekspres z dyszą pary daje możliwość przygotowania Twojego ulubionego Cappuccino! Wystarczy zimne mleko (najlepiej 3,2% tłuszczu) wlać do dzbanuszka, włączyć parowanie i zanurzyć dyszę w mleku, a po chwili mleko spieni się. Przelej spienione mleko do filiżanki z kawą i gotowe!

Pamiętaj, aby po skończonym procesie ubijania mleka oczyścić dyszę.























Taca ociekowa

Taca ociekowa służy do gromadzenia resztek pozostających podczas parzenia kawy. Co pewien czas należy je opróżnić oraz oczyścić. Dużą zaletą jest wyjmowana taca ociekowa, którą z łatwością można umyć pod bieżącą wodą.



Wyjmowany zbiornik na wodę, który ułatwia nie tylko czyszczenie, ale również uzupełnianie poziomu wody.




Dwie filiżanki kawy równocześnie


Dozownik kawy czyli ujście dla zaparzonej kawy. Może być pojedyńczy lub podwójny. Podwójny dozownik umożliwia zaparzanie dwóch kaw jednocześnie poprzez ustawienie filiżanek jedna obok drugiej korzystając z funkcji podwójnego Espresso.



Automatyczne wyłączenie


Funkcja automatycznego wyłączenia dzięki, której po określonym czasie bezczynności ekspres wyłącza się. Dzięki tej funkcji nie musisz pamiętać o wyłączeniu urządzenia. Automatyczne wyłączenie zapobiega niepotrzebnemu zużyciu energii.

Zastosowane technologie

Pannarello Pannarello

Techniczne

Rodzaj ekspresu

Ciśnieniowy

Typ ekspresu

Ręczny

Moc [W]

1450

Ciśnienie [bar]

20

Wytwarzanie ciśnienia

System wysokociśnieniowy

Konstrukcja

Dysza spieniacza, Nóżki antypoślizgowe, Obudowa ze stali nierdzewnej, Przezroczysty zbiornik na wodę, Szybki Thermoblock, Szybkie nagrzewanie, Wyjmowana taca ociekowa, Wyjmowany zbiornik na wodę

Filtr

Sitko na 1 filiżankę, Sitko na 2 filiżanki

Zastosowane technologie

Pannarello Szybki bojler, Thermoblock

Funkcje

Programowanie

Automatyczne wyłączanie, Funkcja oszczędzania energii, Funkcja przypominania o konieczności odkamienienia, Programowanie ilości wody na filiżankę

Sterowanie

Elektroniczne

Komunikacja

Elektroniczny wyświetlacz, Wyświetlacz z symbolami

Parzenie

Rodzaj kawy

Mielona

Regulacja ilości kawy

TAK

Spienianie mleka

Dysza pary

Automatyczne przygotowywanie kaw

Espresso, Ristretto

Gorąca woda

TAK

Dodatkowe funkcje

Dysza do spieniania mleka na Cappuccino lub Latte , Gorąca woda, Gorące mleko

Fizyczne

Pojemność [l]

1.2

Dozownik

Podwójny

Wysokość [cm]

30.7

Szerokość [cm]

17.8

Głębokość [cm]

29

Wskaźnik poziomu wody

Przezroczysty zbiornik

Ogólne

Producent

Koenic

Kolor

Srebrny

Załączone wyposażenie

2 sitka

Okres gwarancji

24 miesiące

Miejsce realizacji

Autoryzowany serwis producenta

Szczegółowe warunki gwarancji

Na stronie producenta/importera