MediaMarkt - sklep internetowy - RTV, AGD, komputery

Porównywarka (0)
PLN

Ekspres ciśnieniowy SEVERIN KA5994

nr kat.: 1416100
Ekspres ciśnieniowy SEVERIN KA5994
Ekspres ciśnieniowy SEVERIN KA5994
Ekspres ciśnieniowy SEVERIN KA5994
Ekspres ciśnieniowy SEVERIN KA5994
Ekspres ciśnieniowy SEVERIN KA5994
Ekspres ciśnieniowy SEVERIN KA5994
Ekspres ciśnieniowy SEVERIN KA5994
Ekspres ciśnieniowy SEVERIN KA5994
Do 70% rabatu
  • Moc [W]: 1350
  • Ciśnienie [bar]: 15
  • Rodzaj kawy: Mielona
  • Spienianie mleka: Dysza pary
  • Automatyczne przygotowywanie kaw: Caffe Latte , Espresso , Ristretto
  • Zobacz pełną specyfikację

Zabezpiecz swój sprzęt dodatkową ochroną

Dodatkowe usługi:

Kupuj w zestawie

Produkt, który przeglądasz

+
399,00

Opis i specyfikacja

Ekspres ciśnieniowy kolbowy ręczny o mocy 1350 W, kompaktowy szybki system grzewczy Thermoblock, ciśnienie 15 bar, funkcja programowania czasu nalewania kawy. dysza ręczna do spieniania mleka z regulacją mocy wytwarzania pary, wyjmowany pojemnik na wodę 1,1 l, 3 rodzaje sit w zestawie.



Ekspresy ciśnieniowe do zaparzenia kawy wykorzystują wysokie ciśnienie. Zagotowana woda dozowana jest przy wykorzystaniu specjalnej pompy do pojemnika z kawą, a na koniec do filiżanki/szklanki. Ekspresy ciśnieniowe dzielą się na:

- automatycznie (proces odmierzenia porcji kawy i zmielenia jej przeprowadza ekspres)

- ręczne zwane też kolbowymi, manualnymi, dźwigniowymi lub półautomatycznymi. W ekspresach tych stosuje się kawę mieloną, a proces przygotowania kawy do parzenia spada na użytkownika. Po każdym zaparzeniu kawy należy usunąć fusy.



Ekspresy ręczne posiadają kolbę (zwaną też portafiltrem), w której znajduje się sitko. Wsypuje się do niego kawę w określonej ilości, którą trzeba dokładnie sprasować  tamperem po to, aby woda zbyt szybko nie przelała się pomiędzy cząsteczkami kawy, a proces zaparzania nie nastąpił za szybko.






Rodzaj kawy

W zależności od ekspresu możesz korzystać z kawy ziarnistej, mielonej lub w saszetkach.









Kawa w saszetkach to podzielona na małe porcje kawa mielona zamknięta w okrągłych torebkach. Przeznaczona jest do niektórych ekspresów oznaczonych E.S.E.


Kawa ziarnista przeznaczona jest do zastosowania w ekspresach automatycznych, ale z powodzeniem może być stosowana w ekspresach przelewowych czy ręcznych jednakże należy zaopatrzyć się w młynek do kawy. Napar z kawy ziarnistej jest bardziej aromatyczny dzięki temu, że kawa jest mielona bezpośrednio przed jej parzeniem. Szczególnie polecana jest do przyrządzenia espresso.


Kawa mielona szczególnie polecana jest do ekspresów ręcznych i przelewowych oraz może być alternatywą dla ziaren w ekspresie automatycznym.







Kawa z jakiej korzysta ekspres SEVERIN KA5994 to kawa Mielona



Moc

Maksymalna moc ekspresu wynosi 1350 W.

Duża moc ekspresu, gwarantuje, że będzie on szybciej nagrzewał wodę, dzięki temu urządzenie szybciej zrobi kawę. Być może przy jednej filiżance nie będzie to tak bardzo widoczne, ale gdy pilnie potrzebujesz zrobić kilka filiżanek ma to już duże znaczenie.



Ciśnienie to siła z jaką podgrzana woda będzie przepływała przez zmielone ziarna i zabierała z nich smak i aromat. Do zrobienia espresso potrzeba 9 barów ciśnienia. 

W ekspresie SEVERIN KA5994 ciśnienie wynosi 15 bar.


Dysza pary do spienienia mleka

Marzy Ci się Cappuccino z aksamitną pianką? Nie ma sprawy! Ekspres z dyszą pary daje możliwość przygotowania Twojego ulubionego Cappuccino! Wystarczy zimne mleko (najlepiej 3,2% tłuszczu) wlać do dzbanuszka, włączyć parowanie i zanurzyć dyszę w mleku, a po chwili mleko spieni się. Przelej spienione mleko do filiżanki z kawą i gotowe!

Pamiętaj, aby po skończonym procesie ubijania mleka oczyścić dyszę.






















Wyjmowany zbiornik na wodę, który ułatwia nie tylko czyszczenie, ale również uzupełnianie poziomu wody.




Dwie filiżanki kawy równocześnie


Dozownik kawy czyli ujście dla zaparzonej kawy. Może być pojedyńczy lub podwójny. Podwójny dozownik umożliwia zaparzanie dwóch kaw jednocześnie poprzez ustawienie filiżanek jedna obok drugiej korzystając z funkcji podwójnego Espresso.



Automatyczne wyłączenie


Funkcja automatycznego wyłączenia dzięki, której po określonym czasie bezczynności ekspres wyłącza się. Dzięki tej funkcji nie musisz pamiętać o wyłączeniu urządzenia. Automatyczne wyłączenie zapobiega niepotrzebnemu zużyciu energii.

Techniczne

Rodzaj ekspresu

Ciśnieniowy

Typ ekspresu

Ręczny

Moc [W]

1350

Ciśnienie [bar]

15

Wytwarzanie ciśnienia

System wysokociśnieniowy

Konstrukcja

Czas rozgrzewania ok. 40 s, Dysza spieniacza, Energooczszędny włącznik czasowy, Nóżki antypoślizgowe, Obudowa metalowa, Podświetlane przyciski, Przezroczysty zbiornik na wodę, Szybki Thermoblock, Wyjmowana tacka spływowa, Wyjmowany zbiornik na wodę

Filtr

3 podwójne filtry stalowe (pojedyncza porcja, podwójna, saszetki 44 mm)

Zastosowane technologie

Thermoblock

Funkcje

Podgrzewanie

Filiżanek

Programowanie

Automatyczne wyłączanie, Funkcja przypominania o konieczności odkamienienia, Programowanie ilości wody, mocy kawy oraz temperatury zaparzenia

Sterowanie

Elektroniczne

Komunikacja

Podświetlane przyciski

Parzenie

Rodzaj kawy

Mielona

Regulacja ilości kawy

TAK

Regulacja mocy kawy

TAK

Spienianie mleka

Dysza pary

Automatyczne przygotowywanie kaw

Caffe Latte, Espresso, Ristretto

Gorąca woda

TAK

Dodatkowe funkcje

Gorąca woda, Gorące mleko, Parzenie Caffe Latte, Parzenie cappuccino , Parzenie espresso i caffe lungo, Parzenie ristretto

Fizyczne

Pojemność [l]

1.1

Dozownik

Podwójny

Wskaźnik poziomu wody

Przezroczysty zbiornik

Ogólne

Producent

Severin

Kolor

Srebrny

Załączone wyposażenie

Filtr na dwie filiżanki, Filtr na jedną filiżankę, Filtr na szaszetki, Łyżka z funkcją ubijania

Okres gwarancji

24 miesiące

Miejsce realizacji

Autoryzowany serwis producenta

Szczegółowe warunki gwarancji

Na stronie producenta/importera