MediaMarkt - sklep internetowy - RTV, AGD, komputery

Porównywarka (0)
PLN

Ekspres do zabudowy TEKA CLC 855 GM

nr kat.: 1408437
Ekspres do zabudowy TEKA CLC 855 GM
Ekspres do zabudowy TEKA CLC 855 GM
Ekspres do zabudowy TEKA CLC 855 GM
Ekspres do zabudowy TEKA CLC 855 GM
Ekspres do zabudowy TEKA CLC 855 GM
Ekspres do zabudowy TEKA CLC 855 GM
Do 20 rat 0% i do 3 miesięcy spokoju od spłaty! RRSO 0%
  • Moc [W]: 1350
  • Ciśnienie [bar]: 15
  • Rodzaj kawy: Mielona , W ziarnach
  • Młynek: Stalowy , Żarnowy
  • Spienianie mleka: Dysza pary
  • Automatyczne przygotowywanie kaw: Americano , Espresso , Ristretto
  • Zobacz pełną specyfikację

Zabezpiecz swój sprzęt dodatkową ochroną

Dodatkowe usługi:

Kupuj w zestawie

Produkt, który przeglądasz

+
5297,00

Opis i specyfikacja

Ekspres do zabudowy o mocy 1350 W, ciśnienie 15 bar, wbudowany młynek stalowy żarnowy z 13 stopniowym ustawieniem grubości mielenia, zasobnik na kawę mieloną, ręczna dysza do spieniania mleka lub gorącej wody, duży wyświetlacz z menu w języku polskim, oświetlenie filiżanek, wyjmowany zbiornik na wodę o pojemności 1.8 l, 



Ekspresy ciśnieniowe do zaparzenia kawy wykorzystują wysokie ciśnienie. Zagotowana woda dozowana jest przy wykorzystaniu specjalnej pompy do pojemnika z kawą, a na koniec do filiżanki/szklanki. Ekspresy ciśnieniowe dzielą się na:

- automatycznie, gdzie proces odmierzenia porcji kawy i zmielenia jej przeprowadza ekspres

- ręczne zwane też kolbowymi, gdzie proces przygotowania kawy do parzenia spada na użytkownika. Po każdym zaparzeniu kawy należy usunąć fusy.




Ekspresy automatyczne umożliwiają przygotowanie wybarnego rodzaju kawy za dotknięciem przycisku.





Rodzaj kawy

W zależności od ekspresu możesz korzystać z kawy ziarnistej, mielonej lub w saszetkach.









Kawa w saszetkach to podzielona na małe porcje kawa mielona zamknięta w okrągłych torebkach. Przeznaczona jest do niektórych ekspresów oznaczonych E.S.E.


Kawa ziarnista przeznaczona jest do zastosowania w ekspresach automatycznych, ale z powodzeniem może być stosowana w ekspresach przelewowych czy ręcznych jednakże należy zaopatrzyć się w młynek do kawy. Napar z kawy ziarnistej jest bardziej aromatyczny dzięki temu, że kawa jest mielona bezpośrednio przed jej parzeniem. Szczególnie polecana jest do przyrządzenia espresso.


Kawa mielona szczególnie polecana jest do ekspresów ręcznych i przelewowych oraz może być alternatywą dla ziaren w ekspresie automatycznym.







Kawa z jakiej korzysta ekspres TEKA CLC 855 GM to kawa W ziarnach, Mielona



Moc

Maksymalna moc ekspresu wynosi 1350 W.

Duża moc ekspresu, gwarantuje, że będzie on szybciej nagrzewał wodę, dzięki temu urządzenie szybciej zrobi kawę. Być może przy jednej filiżance nie będzie to tak bardzo widoczne, ale gdy pilnie potrzebujesz zrobić kilka filiżanek ma to już duże znaczenie.



Ciśnienie to siła z jaką podgrzana woda będzie przepływała przez zmielone ziarna i zabierała z nich smak i aromat. Do zrobienia espresso potrzeba 9 barów ciśnienia. 

W ekspresie TEKA CLC 855 GM ciśnienie wynosi 15 bar.


Dysza pary do spienienia mleka

Marzy Ci się Cappuccino z aksamitną pianką? Nie ma sprawy! Ekspres z dyszą pary daje możliwość przygotowania Twojego ulubionego Cappuccino! Wystarczy zimne mleko (najlepiej 3,2% tłuszczu) wlać do dzbanuszka, włączyć parowanie i zanurzyć dyszę w mleku, a po chwili mleko spieni się. Przelej spienione mleko do filiżanki z kawą i gotowe!

Pamiętaj, aby po skończonym procesie ubijania mleka oczyścić dyszę.























Taca ociekowa

Taca ociekowa służy do gromadzenia resztek pozostających podczas parzenia kawy. Co pewien czas należy je opróżnić oraz oczyścić. Dużą zaletą jest wyjmowana taca ociekowa, którą z łatwością można umyć pod bieżącą wodą.



Wyjmowany zbiornik na wodę, który ułatwia nie tylko czyszczenie, ale również uzupełnianie poziomu wody.




Dwie filiżanki kawy równocześnie


Dozownik kawy czyli ujście dla zaparzonej kawy. Może być pojedyńczy lub podwójny. Podwójny dozownik umożliwia zaparzanie dwóch kaw jednocześnie poprzez ustawienie filiżanek jedna obok drugiej korzystając z funkcji podwójnego Espresso.



Automatyczne wyłączenie


Funkcja automatycznego wyłączenia dzięki, której po określonym czasie bezczynności ekspres wyłącza się. Dzięki tej funkcji nie musisz pamiętać o wyłączeniu urządzenia. Automatyczne wyłączenie zapobiega niepotrzebnemu zużyciu energii.

Techniczne

Rodzaj ekspresu

Ciśnieniowy

Typ ekspresu

Automatyczny

Moc [W]

1350

Ciśnienie [bar]

15

Wytwarzanie ciśnienia

System wysokociśnieniowy

Konstrukcja

Dysza spieniacza, Obudowa ze stali nierdzewnej i szkła, Oświetlenie, Pojemnik na kawę mieloną, Pojemnik na ziarna kawy, Przezroczysty zbiornik na wodę, Regulacja temperatury kawy: 3 ustawienia, Regulacja wysokości dozownika, Szybkie nagrzewanie, Wyjmowana taca ociekowa, Wyjmowany blok zaparzający, Wyjmowany pojemnik na fusy po kawie, Wyjmowany zbiornik na wodę, 13 ustawień grubości mielenia kawy

Filtr

Filtr wody

Zastosowane technologie

Thermoblock Wyjmowany blok zaparzający

Funkcje

Programowanie

Automatyczne płukanie i usuwanie kamienia, Automatyczne włączanie, Automatyczne wyłączanie, Funkcja oszczędzania energii, Funkcja przypominania o konieczności odkamienienia, Możliwość ustawienia twardości wody, Programowanie czasu włączenia/wyłączenia, Programowanie ilości wody, mocy kawy oraz temperatury zaparzenia

Sterowanie

Elektroniczne

Komunikacja

Elektroniczny wyświetlacz, Wskaźnik braku kawy, Wskaźnik braku wody, Wskaźnik konieczności odkamieniania, Wskaźnik konieczności wymiany filtra, Wskaźnik zapełnienia pojemnika na fusy

Parzenie

Rodzaj kawy

Mielona, W ziarnach

Regulacja ilości kawy

TAK

Regulacja mocy kawy

TAK

Mielenie kawy

Z regulacją stopnia zmielenia

Spienianie mleka

Dysza pary

Automatyczne przygotowywanie kaw

Americano, Espresso, Ristretto

Gorąca woda

TAK

Dodatkowe funkcje

Gorąca woda, Możliwość indywidualnego zaprogramowania ilości wody dla regulacji aromatu i intensywności kawy, Możliwość parzenia herbaty, Możliwość wyboru temperatury kawy, Parzenie Americano, Parzenie espresso i espresso lungo, Parzenie ristretto, Parzenie wstępne