Klienci widzieli również
Akcesoria
Doskonała filiżanka kawy wymaga precyzyjnego ustawienia temperatury i odpowiedniego ciśnienia podczas całego procesu ekstrakcji. Sercem profesjonalnego ekspresu Sage BES920 jest system grzewczy z dwoma nierdzewnymi ogrzewaczami wody. Osobny ogrzewacz wody do przygotowania kawy z dokładnością ustawienia temperatury +/- 1 °C oraz ogrzewacz wody do produkcji pary, który zapewnia jej dostępność w każdej chwili. Dzięki temu możesz przygotowywać espresso, zachowując optymalną temperaturę i uzyskując maksimum smaku, a jednocześnie spieniać mleko. Dodatkowo głowica do parzenia kawy ma element grzewczy, który zapewnia, że od początku do końca ekstrakcji kawy, w całym systemie nie występują wahania temperatury.
Prawie wszystkie profesjonalne urządzenia do przygotowywania kawy są standardowo wyposażone w zawór ciśnieniowy. Profesjonalny automatyczny ekspres kolbowy Sage BES920 nie jest wyjątkiem. Ten w pełni komercyjny element ogranicza maksymalne ciśnienie podczas całego procesu ekstrakcji. w ten sposób zapobiega gorzkiemu smakowi kawy, który pojawia się właśnie ze względu na brak zaworu ciśnieniowego, gdy dochodzi do spalenia kawy w sitku. Drugą funkcją zaworu ciśnieniowego jest tzw. niskociśnieniowe parzenie wstępne. System niskociśnieniowego parzenia wstępnego dostarcza do sitka wodę pod ciśnieniem od 2 do 4 barów. Pozwala to kawie w sitku napęcznieć, uwolnić aromat i smak, aby następnie przy podaniu pełnego ciśnienia była zapewniona maksymalnie równomierna ekstrakcja kawy.
Doskonała filiżanka kawy jest rezultatem połączenia kilku początkowych czynników – świeżo mielonej kawy, odpowiednio ubitej kawy, podgrzania filiżanki, odpowiedniego ciśnienia, a także, co jest równie ważne, temperatury wody. w wyniku wahań temperatury w trakcie ekstrakcji dochodzi do utraty piany i w efekcie kawa traci swój piękny, kawowy kolor w ciągu kilku sekund. Profesjonalny ekspres Sage BES920 wprowadza innowacyjną technologię kontroli temperatury w trakcie całego procesu ekstrakcji. Elektroniczny system PDI kontroluje temperaturę przez cały czas ekstrakcji, wyrównuje jej wahania i zapewnia jej stabilność w trakcie całego procesu.
Ekspres SAGE BES920 należy do czołowych produktów w swojej kategorii, również dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Szybko i łatwo możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego oraz czas ekstrakcji kawy. Szybkie ogrzewanie, napełnianie zbiornika wody od przodu i od tyłu, programowanie porcjowania kawy i ustawienie zegara, automatyczne włączenie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych, narzędzie do wyrównywania i odmierzania odpowiedniej ilości kawy RazorTM itd., to tylko kilka właściwości i funkcji, w które wyposażony jest profesjonalny ekspres kolbowy Sage BES920.
Dysza do pary
obracająca się w zakresie 360°
Przyrząd do wyrównywania kawy Razor™
Informuje o rodzaju produktu. Oprócz ekspresów ciśnieniowych w tej grupie produktów znajdują się również ekspresy ciśnieniowo-przelewowe.
Informuje o tym czy jest to ekspres automatyczny, ręczny lub włoski (kawiarka).
Informuje o ciśnieniu wytwarzanym w produkcie podawanym w barach.
Informuje o rodzaju parzonej kawy. Może być to kawa mielona, w ziarnach, z możliwością użycia saszetek lub kapsułek albo wyłącznie z użyciem saszetek lub kapsułek.
Informuje, czy ekspres posiada funkcję spieniania mleka na różne sposoby w zależności od rodzaju przygotowywanej kawy, np. cappuccino.
Informuje, czy produkt dostarcza gorącą wodę pozwalającą przygotować herbatę lub inne napoje.
Informuje, czy produkt może przygotować jedną czy dwie filiżanki kawy jednocześnie.
Odbieraj zakupy w marketach MediaMarkt
Znajdź swój sklepZawsze aktualne informacje o nowościach i promocjach
Zapisz się do newslettera