Wykorzystujemy pliki Cookies do celów statystycznych, analitycznych, personalizacji przedstawianych ofert oraz celów związanych z bezpieczeństwem naszego sklepu, aby zapewnić przyjemne wrażenia podczas przeglądania naszego serwisu. Korzystanie ze strony mediamarkt.pl bez zmiany ustawień przeglądarki lub zastosowania funkcjonalności rezygnacji opisanych w Polityce Prywatności Cookies oznacza, że pliki Cookies będą zamieszczana na urządzeniu, z którego korzystasz. Więcej na temat Cookies znajdziesz w Polityce Prywatności Cookies dostępnej pod linkiem kliknij kliknij tutaj
Odkryj wyjątkowy smak i aromat ziaren 100% Arabica z Brazylii. Jacobs Brazil to kawa o zbalansowanym smaku, w którym możesz odkryć delikatne, naturalnie występujące nuty orzechowe. Przygotuj ją jako caffe crema, caffe latte lub cafe au lait.
Intensywność smaku:
sposób przygotowania:
Ziarna kawy pozyskujemy wyłącznie z wybranych plantacji, a nasi eksperci wypalają je tak, abyś mógł cieszyć się doskonałą kawą. Dla najlepszych rezultatów użyj automatycznego ekspresu do kawy. Świetnie sprawdzi się też w ekspresie przelewowym, kawiarce lub french pressie.
JACOBS ORIGINS – PRODUKOWANA ODPOWIEDZIALNIE Dokładamy starań, aby nasze kawy były produkowane w zrównoważony sposób, dlatego linia kaw Jacobs Origins posiada certyfikat Rainforest Alliance. *CERTYFIKAT RAINFOREST ALLIANCE OZNACZA, ŻE PLANTATORZY UPRAWIAJĄ ZIEMIĘ W BARDZIEJ ZRÓWNOWAŻONY SPOSÓB, DBAJĄC PRZY TYM O ŚRODOWISKO I JEDNOCZEŚNIE WSPIERAJĄC SWOJE ŹRÓDŁA UTRZYMANIA. RAINFOERST ALLIANCE WSPIERA WIZJĘ ŚWIATA, W KTÓREJ LUDZIE I NATURA ŻYJĄ W HARMONII.
Charakterystyka
Waga opakowania [kg]
Masa netto produktu. Informacja podawana w gramach.
1
Gatunek
W zasadzie wyróżniamy tylko dwa: Arabika i Robusta. Z nich produkuje się większość kaw.
ARABICA (Coffea arabica) to najpopularniejszy i najlepszy gatunek kawy, ziarna są twarde, i dają aromatyczny, lekko kwaskowaty i łagodny napar. Niekiedy mają posmak korzenny, czekoladowy lub owocowy. Zawartość kofeiny od 1 do 1,5%.
ROBUSTA (Coffea canephora) Jest bardziej gorzka i charakteryzuje się itensywnością ziemistego smaku i zapachu zawiera więcej kofeiny od 1,8 do 4 %.
Arabika
Arabika (łac. Coffea arabica) jest to gatunek botaniczny kawy rosnący dziko w Etiopii, a uprawiany również na wyżynach Brazylii i Kolumbii, w Indiach i Afryce Równikowej, na Jawie, Sumatrze oraz Karaibach. Ziarna Arabiki są podłużne, zielonkawe i mają prostą bruzdę. Produkcja tego gatunku kawy dostarcza około 80 - 90 procent światowej produkcji kawy.
Skład
100 % Arabica
Kofeina
TAK
Cechy
Informuje o cechach i właściwościach kawy związanych z jej smakiem, aromatem, sposobem przygotowania lub procesem produkcji.