Polska kuchnia regionalna. Kuchnia podlaska

nr kat.: 1291352 FIRMA KSIEGARSKA

Produkt chwilowo niedostępny

Dostępność
Mówi się o niej „tygiel smaków”. Kulinarne gusta i obyczaje wielu nacji przenikały się przez wieki, tworząc mieszankę potraw prostych, ale niezwykle różnorodnych, a nierzadko także wykwintnych. Podlasie to region porośnięty przez puszcze, stąd tyle tu dań z grzybami, dziczyzną i dzikim ptactwem. Jadano też wiele ryb łowionych w Bugu, Biebrzy, Narwi. Znano kilkanaście rodzajów ciast, w które można włożyć nadzienie, i wiele sposobów ich przygotowywania, ich nazwy trudno spamiętać: kakory, kibiny, knysze, kartacze, uszka… Najsławniejszym deserem jest sękacz, wypiekany na specjalnym ruszcie, ale pieczono też baby drożdżowe, pierniki, makowce...
Ogólne

Producent

Firma Ksiegarska

Ilość stron

144

Rok Wydania

2015

Oprawa

oprawa twarda

Format

19x25 cm

ISBN

978-83-274-3561-3

Wydawca

Olesiejuk

Autor

praca zbiorowa

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia podlaska ×
Polska kuchnia regionalna. Kuchnia podlaska

Koszt dostawy:

Zmień kod pocztowy

Gdzie kupić?
Sprawdź dostępność produktu w Twojej okolicy
pixel
[script]var $productVariant = $('.js-product-variant');if ($productVariant.length) { $productVariant.each(function() { var $this; $this = $(this).find('img'); $this.error(function() { $this.attr({ 'src': $this.attr('data-src-gallery') }); }).attr({ 'src': $this.attr('data-src-filemanager') }); }); $productVariant.on('click', function() { enp.APP.bundles.loader.loadingShow(); }); }[/script]