Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza

nr kat.: 1291355 FIRMA KSIEGARSKA
Na mazowieckich dworach królowała kuchnia staropolska – dziczyzna, ryby, drób, z owocami, orzechami, grzybami, delikatne pierożki ze szlachetnym nadzieniem. Do ulubionych potraw mazowieckiej wsi należą: rejbak, czyli babka ziemniaczana, zupa grzybowa, bigos z jabłkami, pyzy, ciasteczka z miodem – fafernuchy, mazurki. W warszawskich barach i gospodach można było zjeść m.in. sławne flaki po warszawsku, a przedtem wypić kieliszek wódki, zakąszając galaretą z nóżek. W kawiarniach jadano wuzetki, pączki z różaną konfiturą, a na straganie można było dostać rarytas, zwany pańską skórką, którego receptura jest pilnie strzeżona do dziś…
Ogólne

Producent

Firma Ksiegarska

Ilość stron

144

Rok Wydania

2015

Oprawa

oprawa twarda

Format

19x25 cm

ISBN

978-83-274-3105-9

Wydawca

Olesiejuk

Autor

praca zbiorowa

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza
Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza ×
Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza

Koszt dostawy:

Zmień kod pocztowy

Gdzie kupić?
Sprawdź dostępność produktu w Twojej okolicy
pixel
[script]var $productVariant = $('.js-product-variant');if ($productVariant.length) { $productVariant.each(function() { var $this; $this = $(this).find('img'); $this.error(function() { $this.attr({ 'src': $this.attr('data-src-gallery') }); }).attr({ 'src': $this.attr('data-src-filemanager') }); }); $productVariant.on('click', function() { enp.APP.bundles.loader.loadingShow(); }); }var $flyerList = $('.b-flyerList');if ($flyerList.length) { $flyerList.addClass('b-posAll');}if ($('.b-account_settings').length) {$('#enp_customer_registration_form_type_current_password').addClass('js-passInput is-password');$('#enp_customer_form_change_password_current_password').addClass('js-passInput is-password');}[/script]