Wyświetlono 0 z 0 produktów.
Pokaż więcej produktówGładkie, ząbkowane i inne noże o różnych zastosowaniach, których absolutnie nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Wybierz nowe noże wysokiej jakości! W naszych kuchennych szufladach zazwyczaj znajduje się od kilku do kilkunastu sztuk różnych noży. Bez nich nie moglibyśmy przygotować praktycznie żadnego posiłku. Różne noże przeznaczone są do różnych czynności. Dobry nóż powinien być ostry i ergonomiczny. Z takiego noża można bezpiecznie i długo korzystać bez uczucia zmęczenia i bez ryzyka skaleczenia. Dostępne są m.in. noże do pieczywa i do smarowania, noże szefa kuchni, noże do mięsa, wędlin, serów oraz jarzyn i owoców, noże do trybowania i filetowania ryb, noże do pizzy i ziół, drylownice, oraz tasaki i inne noże kuchenne. Dobre noże mają głownię wykonane ze stali nierdzewnej, stali węglowej lub ceramiki. Trzpień noża koniecznie musi być stabilnie przymocowany do rękojeści. Rączka powinna mieć długość i kształt dopasowany do naszej dłoni. Rękojeść, która dobrze leży w dłoni nie wyślizgnie się nawet z wilgotnej ręki. Oprócz noży w każdej kuchni na pewno przydadzą się też obieraczki, ostrzałki i tym podobne artykuły kuchenne.