
Artykuły kuchenne
(610)
- Chlebaki
- Cedzaki Durszlaki i Sitka
- Deski do krojenia
- Formy i akcesoria do pieczenia
- Miski
- Pojemniki na przyprawy
- Minutniki
- Młynki do przypraw
- Noże
- Łopatki i Łyżki
- Otwieracze do puszek
- Ręczne wyciskarki do czosnku
- Pojemniki do przechowywania żywności
- Pokrywki do garnków i patelni
- Ociekacze na sztućce
- Szczypce
- Kubki, Szklanki i Filiżanki
- Sztućce kuchenne
- Tarki i rozdrabniacze
- Tłuczki do mięsa
- Tłuczki do ziemniaków
- Trzepaczki
- Zastawy stołowe
- Różne
- Pozostałe narzędzia kuchenne
Gdy po długiej zimie wreszcie robi się ciepło, powoli zaczyna się sezon na grillowanie. I chociaż jego kulminacja wypada oczywiście w majówkę, tak naprawdę odpowiednia aura pozwala na przygotowywanie potraw z grilla na świeżym powietrzu od kwietnia aż do końca wakacji. Zwyczaj spędzania czasu przy grillu jest u nas coraz popularniejszy. Nic dziwnego – w końcu to znacznie prostsze niż rozpalenie ogniska, bezpieczniejsze i bardziej dostępne. Jednak mimo pozornej łatwości, grillowanie także wymaga odrobiny wiedzy. W tym artykule przedstawiamy najważniejsze rady dla miłośników potraw z grilla.
Jeśli odpowiedzialnie podchodzimy do swojej diety, powinniśmy przykładać wielką wagę do jakości tego co jemy, w tym także półproduktów. Zamiast gotowych dań mięsnych czy paczkowanego mięsa mielonego, lepiej jest kupować wieże i zdrowe produkty i przetwarzać je samodzielnie. Bardzo w tym pomoże domowa maszynka do mięsa.